Managed WIFI

Met de komst van de laptops, tablets en mobiele telefoons op de werkvloer is een goed stabiel WIFI-netwerk steeds belangrijker. Door een WIFI netwerk te verdelen over strategisch geplaatste Access points wordt er meer bandbreedte beschikbaar voor de gebruikers. Dit resulteert niet alleen in een stabiel WIFI-netwerk maar ook hogere snelheden.

Wat is Managed WIFI

Bij een doorsnee huishouden wordt er een modem geleverd met een ingebouwd access point. Bij een bedrijfspand zorgt vaak een access point niet voor een volledige dekking. Door meerdere access points te plaatsen en deze samen te laten werken hoeft u zich maar eenmalig aan te melden op het WIFI netwerk. De software die de access points beheerd kijkt dan welk access point in de buurt het meest geschikt is om verbinding mee te maken. Op het moment dat u zich door het bedrijf verplaatst wordt de verbinding van u apparaat automatisch overgezet naar het dichtstbijzijnde access point.

Meerdere draadloze netwerken

Het is mogelijk om meerdere draadloze netwerken te hosten met onze oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een gescheiden gasten netwerk voor uw bezoekers. Met een gescheiden gasten netwerk wordt er bedoeld dat het niet mogelijk is om via het gasten netwerk verbinding te maken met uw bedrijfsnetwerk.

Bent u benieuwd wat NOS Automatisering voor u kan betekenen neem dan vrijblijvend contact op.